Zomer 2001: We zijn nu geen puppies meer maar pubers.
Onze avonturen gaan verder in de Puberclub!

Summer 2001: We are not puppies any longer, we changed into teens!
Our adventures are to be continued in the Teen Club!

Visit the
Teen Club, too!
Bezoek ook de de Puberclub!
Beetle is in mei voor het eerst met vader Scooter naar een tentoonstelling geweest. Klik hier voor een impressie!

In May, Beetle went to his very first show with his dad Scooter. Click
here
for an impression!
Welkom bij de puppenclub!
Welcome at the puppyclub!
...alias het 'of Clan Miphydes'-nest van Moonlight's Flyin' Dutchman (Scooter) x Horseman's Phrenitic Phyrne (Phyrne)
...aka the 'of Clan Miphydes'-litter by Moonlight's Flyin' Dutchman (Scooter) x Horseman's Phrenitic Phyrne (Phyrne)
De leden van de puppenclub/the members of the puppyclub:
Woesh Woesh
Flashing Flint
Jackaroo Jarid
Brown Buddy
Shining Shifra
Kentyre Kylian
Santa's Sha-De
Jarid rust uit in haar bench
Jarid relaxing in her crate
Jarid op onderzoek in de tuin
Jarid exploring the garden
Beetle woont bij vader Scooter
'...en denk er aan dat je mijn babyzoon niet stoort!'
Beetle lives with Scooter, his dad
'...don't you dare disturb my baby son!'
Beetle test de puppy felicitatiedoos die hij van fokster Janine heeft gekregen
Beetle is testing the puppy box with goodies that he got from his breeder Janine
Beetle
Beetles eerste treinkaartje
Beetles first train ticket
Woesh
Flint
Jarid
Buddy
Beetle
Shifra
Kylian
Sha-De
Jarid speelt met een Aussievriendin
Jarid playing with an Aussiegirlfriend
Beetle viert carnaval
Beetle all dressed up for carnival
Beetle drinkt bier
Beetle drinks beer
Beetle slaapt uit
Beetle some place where he is not supposed to be
...Dit zijn onze avonturen!
...Come see our adventures!
Jarid
Jarid
FEBRUARI 2001
MAART 2001
Beetle, Kylian en Sha-De hielden een kleine reünie bij de behendigheidsclub van Henrie en Janine
Beetle, Kylian and Sha-De had a little reunion at the agility club of Henrie and Janine
Eerst verbouwden ze er de kantine...
First they started to rebuild the canteen...
...En daarna probeerden ze elkaar te verbouwen
...And afterwards they started to rebuild each other
Na wat overleg besloten de drie een behendigheidsparcoursje te lopen
Outside, the three decided that it was time for some agility training
Ze probeerden de kattenloop uit...
They tested the cat walk...
...onderzochten de breedtesprong...
...investigated the broad jump...
...en hadden pret onder de schutting
...and had fun under the A-scale
...Moeten we nog zeggen dat deze drie kleine Aussies na hun reünie heel erg moe waren?
...Do we need to say that these three little Aussies were very tired after their reunion?
Beetle na de operatie
Beetle after surgery
Beetle broke his canine (milk)tooth while playing with his dad Scooter :o( The remaining part had to be taken out by the vet under anaesthetics because of the risk of infection. We got the extracted tooth (as you can see the biggest part is located under the gum!) as a kind of souvenir.
Beetle kreeg een kaartje van zijn broertje Woesh om hem beterschap te wensen. Het kaartje kon twee keer gebruikt worden, want Beetle zag kans om ook zijn andere bovenhoektand af te breken en moest dus voor de tweede keer binnen twee weken onder het mes!
Over pechvogels gesproken!!

Beetle got a get well card from his brother Woesh. We could use this card twice because Beetle managed to break his other upper canine tooth as well and had to have another surgery within two weeks!
...Talking about bad luck!!
Beetle brak tijdens het spelen met vader Scooter een stuk van zijn (melk)hoektand af :o( Het resterende deel moest onder narcose door de dierenarts worden getrokken vanwege de kans op infectie. We kregen de tand (het grootste deel zit zoals je ziet onder het tandvlees!) als aandenken mee naar huis.
Woesh heeft voor zijn vader Scooter, moeder Phyrne en de Puppenclub een dagboek bijgehouden! Daaruit wat foto's en fragmenten.

Woesh kept a diary for his father Scooter, mother Phyrne and the Puppyclub. We will publish some photos and passages (in Dutch).


APRIL 2001
27 februari 2001
Buiten heb ik inmiddels allemaal cocosnoten, bloempotjes en dennenappels in mijn speeldoos verzameld. En iedere keer opnieuw duik ik daar vol enthousiasme of dat ik het voor het eerst zie op af. Vooral die cocosnoten maken veel herrie als je ze de lucht in gooit. Oh ja, ik kan twee dingen tegelijk, plassen en kattekwaad bedenken en uithalen. Ja ik zie heus wel hoor hoe jullie naar mij zitten te gluren. Hé getverderrie, heb ik poep aan mijn pot, lekker hoor in de kamer. Wie oh wie maakt mijn pootje even schoon? Nou ja zeg, heb ik alweer poep aan mijn pootjes. Zeg wanneer gaan jullie de tuin eens ontpoepen? Ik ga echt niet iedere keer in een bakje water hoor. Oh ja, ik lust banaan.
Woesh in zijn speeldoos/Woesh in his playbox
28 februari 2001
Vrouwtje gefopt en bijna beetje boel op de slaapzak gesast. Maar toen zij riep draaide ik gelijk het kraantje dicht en rende met mijn baasje naar buiten om daar het werk af te maken. Is vandaag soms de benchtraining begonnen, nou dat is niks niet leuk hoor zo met mijn deurtje dicht. Wacht maar tot ik de weerwolf-song ten gehore ga brengen. Heeeeel veeeel minuutjes later zag ik mijn baasjes genieten van de rust en stilte. Tja mijn ogen staan vandaag op suuuuuuper ondeugend. Ik weet dan ook niet wie er vandaag moeier is: mijn baasjes of ikzelf.
1 maart 2002
Vandaag staat mijn antenne iets minder ondeugend, alhoewel het poepen voor de open haard wel een heel avontuur was. Aangezien ik gek ben op buitenzijn, heb ik het vrouwtje geholpen in de tuin. Zo zal ik jou eens even helpen die mooie nieuwe plantjes te 'ontbloemen', oh dat is niet helemaal de bedoeling begrijp ik. Jammer. Nou dan ga ik er met de veger vandoor, pak me dan als je kan. Ha, nu heb ik ook je schepje. Nu ik toch bezig ben kan ik wel gelijk de bolletjes opgraven. Alsof ik mijn speeldoos nog nooit gezien heb, neem ik een aanloopje en duikel er zo in. Vrouwtje zegt dat ik straks nog met vier gipspootjes loop. Zo dan hebben wij nu weer een ondeugend uurtje met mijn flossie en mijn piepie. Maar mijn eigen staartje is ook heel leuk om mee te spelen. Holderdebolder daar vlieg ik over de kop. Phoe, nu ben ik echt heel moe.
Woesh helpt in de tuin/
Woesh doing some gardening
3 maart 2001
Vandaag bericht gekregen dat ik in april naar school ga. Nou moe, heb ik al niet veel geleerd deze week, niet opspringen, zitten voor het oversteken, piepen of blaffen als ik moet plassen. Wat moet ik nu nog meer leren. Heb vandaag ook nog mijn eerste vlinder gevangen, hé die maakt wel een ander geluid dan mijn piepie.
6 maart 2001
Vandaag weer fijn geborsteld, hé heerlijk is dat. Daar ga je helemaal van op je rug liggen met vier pootjes in de lucht. Zo nu ik weer zo lekker zacht ben kan ik wel weer door de heide en het zand darren. Het is tijd voor iets baldadigs, eens kijken of ik al op de tuintafel kan klimmen. Nou dat duurt niet lang meer. Kijk nu wat het vrouwtje weer heeft gemaakt voor mij, een plastic flesje met een paar brokkies erin. Sjeempie dat maakt nog eens een herrie als je dat in de lucht gooit. Daar word je moe van zeg, ik kom even bij je in het zonnetje liggen vrouw, samen zonnebaden: worden wij al bruin. Een minuut later ren ik weer achter mijn staart aan, eens kijken of ik mijn achterpoten al in mijn mond kan proppen. Hola, ik val helemaal om.
24 maart 2001
Vandaag is het feest, ik ben nu een maand hier. En weet je wat, morgen is het weer feest, want dan ben ik drie maanden oud. Mijn baasjes zeggen: alles moet gevierd worden dus op naar de bakker. Daarna zijn wij lekker naar het strand geweest. Met allerlei soorten honden lopen spelen. Zo, eerst even een slokkie voordat wij naar huis gaan. Ik wil even niets anders dan slapen hoor, ik ben zooooo moe. In de auto en de kamer lijkt het wel de visafslag, het ruikt er helemaal naar strand. Wat zullen wij lekker dromen vannacht.
5 maart 2001
Fijn met mijn Kong buiten gespeeld. Hoe krijg ik nu dat ingepropte worstje eruit, wacht ik probeer of ik mijn hele snuit erin kan proppen.
9 maart 2001
Uitgeslapen tot 7 uur. Ik had intussen wel mijn huisje verbouwd en mijn popje d'r arm geamputeerd. Liep ik daar met de pluizen in mijn mond, nou geef mij maar liever mijn brokjes. Daarna mijn speeldoos door de hele tuin gesjouwd. Nu kiepert hij helemaal om als ik erin duik, de cocosnoten vliegen daarbij om mijn kop. Zeg jongens, komt er nog een nieuwe speeldoos of hoe zit dat. Dit kan zo echt niet meer.

17 maart 2001
Vandaag voor het eerst op het strand geweest. Heerlijk lopen rennen, met het vrouwtje zand lopen wegschoppen en gegraven. Bang voor het het water en de golven ben ik niet. Voor het eerst op het strand gesast, mijn oortjes wapperden in de wind. Hier baasjes, hebben jullie een strand-zand-zoentje van mij. Heerlijk dat ik zo heen en weer kan rennen.
29 maart 2001
's Middags lekker op het strand lopen rennen. Als een echte Woesh de Strandjutter sjouw ik van alles en nog wat mee, stukjes touw, zeewier, schelpen in alle vormen en maten. Met heeeeel veeeeel zorg heb ik schelpen gezocht voor Sha-De en mams, en voor Beetle en paps. Ik heb ze getest op bijt-heelblijf-garantie. Nou ik kan je wel zeggen dat er een heleboel zijn afgevallen. Ik hoop dan ook dat deze heel overkomen als wij ze opsturen.
Jarid poseert...
Jarid shows...
Jarid aan het relaxen...
Jarid relaxing...
Jarid wil meer eten!
Jarid wants more food!
De zanderige avonturen van de Aussiebende
Sandy adventures of the Aussie gang
Henrie voert met Sha-De, Beetle en Woesh de roedel aan
Henrie leads the pack with Sha-De, Beetle and Woesh
Woesh nodigde zijn vader en moeder uit voor een strandwandeling
Woesh invited his mum and dad for a walk on the beach
Scooter - Beetle - Woesh - Sha-De - Phyrne
Woesh en Beetle: Nee pap, dit vinden wij nog een beetje nat en eng!
Woesh and Beetle: No dad, this is a bit wet and scary!
Scooter: kom op jongens, dit is leuk!
Scooter: come on guys, this is a piece of cake!
Scooter: he Phyrne, jij had ook nog op deze foto gemoeten!
Scooter: hey Phyrne, you should be on this photo, too!
Drinkpauze voor 5 Aussies en 2 Border Collies
Drinkbreak for 5 Aussies and 2 Border Collies
Phyrne
Scooter
Mitchell
Woesh
Beetle
Sha-De
Desray
Beetles puppydiploma
Beetles puppyclass certficate
Dankjewel Woesh dat je je strand en schelpen met ons wilde delen!
Thanks Woesh for sharing your beach and shells with us!
Alle puppen hebben bij het verlaten van het nest een Kong meegekregen van vader Scooter. Jarid demonstreert hier haar voerspeeltje.

All puppies got a Kong when they left the litter as a present from their dad Scooter. Jarid shows how her food toy works.
Kluiven, kluiven, kluiven want we krijgen nieuwe tanden!

Chew, chew, chew because we are getting new teeth!
Beetle is in mei voor het eerst met vader Scooter naar een tentoonstelling geweest. Klik hier voor een impressie!

In May, Beetle went to his very first show with his dad Scooter. Click
here
for an impression!
MEI 2001
Nog meer Jarid - is het geen schatje?
More of Jarid - isn't she sweet?
Beetle is een nachtje uit logeren geweest bij zijn favoriete oom Nico en tante Barjo en hun honden Waggle en Rusty. Zoals jullie zien heeft hij het er prima naar zijn zin gehad.
Beetle stayed a night at the house of his favorite uncle Nico and auntie Barjo and their dogs, Waggle and Rusty. As you can see he had a great time overthere!
Laten we even een ding duidelijk afspreken, Rusty en Waggle. Dit bot van jullie is dus voortaan van MIJ.
Hey Rusty and Waggle, I am very sorry for you but from now on this bone of yours is MINE.
Jarid heeft een beker gewonnen! Ze was beste pup van de club tijdens de clubkampioenschappen van de KC Zeeland.

Jarid won a cup! She was the best puppy at the obedience competition of KC Zeeland, a regional canine club.
Bezoek ook de de Puberclub!
Visit the
Teen Club, too!
Zomer 2001: We zijn nu geen puppies meer maar pubers.
Onze avonturen gaan verder in de Puberclub!

Summer 2001: We are not puppies any longer, we changed into teens!
Our adventures are to be continued in the Teen Club!

Er was ook feest in Huize Woesh! Woesh slaagde voor zijn puppy-cerfificaat
More good news from the House of Woesh! Woesh got his puppyschool certificate
JUNI 2001
Woesh, de tuintafel-Aussie
Woesh, the gardentable-Aussie